top of page

Dr Catherine Proot 

Psychotherapie en Supervisie

ENGLISH - FRANÇAIS - NEDERLANDS

Psychotherapie

Ernstig genomen worden, gehoord en erkend worden door iemand anders is voor de meeste mensen bijzonder waarderend.
 
Psychotherapie biedt een veilige en vertrouwelijke ruimte waar je over je leven en datgene wat misschien verwarrend of moeilijk is kunt spreken met iemand die onbevooroordeeld is over jou.
 
Haar kennis en ervaring kan je helpen om je weg te vinden bij het verkennen van je vragen, pijn te overwinnen en te evolueren naar meer voldoening. 
Supervisie
Reflectieve praktijk, intervisie en supervisie zijn essentieel voor het werk van therapeuten. Deze zijn het ‘instrument’ van hun beroep en moeten 'gestemd' worden. 
Het vermogen tot reflectie en nauwkeurige zelf-evaluatie impliceert een capaciteit om open te staan voor ervaring terwijl men ze opdoet, en om deze achteraf te beoordelen - en eruit te leren. 
 
Supervisie en reflectieve praktijk bevorderen je meelevende, ethische en menselijke betrokkenheid bij het werk en de ermee gepaard gaande morele dilemmas.

Over Catherine

Geboeid door genezing en levenskwaliteit, vooral als de dingen niet verlopen zoals oorspronkelijk gehoopt, biedt Catherine gevoelig steun aan degenen die verontrust of getraumatiseerd blijven door hun ervaring met ziekte en pijn, burn-out, depressie en angst en die een levensverandering of heroriëntering aanschouwen.
Haar ervaring in de algemene psychotherapie, relatie- en groepstherapie, deed ze op in het psychotherapeutisch centrum van de KULeuven en dat van de UEA (Norwich, Groot-Brittanie), in huisartsenpraktijken, in Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg, en in de palliatieve zorg.
Van harte cliënt-gericht in haar vertrouwen in de helende kracht van de therapeutische relatie, integreert ze in haar praktijk inzichten en vaardigheden uit haar opleiding in de  psychologie en in verschillende therapie vormen.
Ze werkt face-to-face, op lange termijn en korte termijn met volwassenen, koppels en groepen in het NederlandsEngels en Frans
In haar deontologie houdt ze zich aan de wettelijke voorschriften en aan het BACP ethisch kader voor goede praktijk.

Relaties verstrekken die personen kunnen
gebruiken voor hun eigen persoonlijke groei
Carl Rogers

Contact

Info

Tel.: +32 478 72 38 60
Door de aard van mijn werk
kan ik misschien de telefoon niet opnemen.
Ik reageer op je bericht zo snel mogelijk.
Email: catherine.proot@icloud.com

Adres

Afspraken worden gehouden op
dinsdag en donderdag
in het centrum
Les Magnolias
Rue Mareyde, 35
B-1150      Brussel
bottom of page